The Tea Sommelier: The Art of Selecting, Pairing and Appreciating the World's Finest Teas
The Tea Sommelier: The Art of Selecting, Pairing and Appreciating the World's Finest Teas
Kód produktu: P00667 Doprava a platba
Kód produktu: P00667 Doprava a platba
Tea Parker (Chih Jung-sien)
The Tea Sommelier: The Art of Selecting, Pairing and Appreciating the World's Finest Teas
(kniha je v anglickém jazyce)
.
Většina lidí si je vědoma párování vína s jídly. Dalším velkým trendem je párování čaje s jídlem – vše od domácího pití čaje k jednoduchým jídlům, až po vícechodové čajové menu nabízené v michelinských restauracích, pod vedením nové generace odborníků na jídlo a pití, čajových someliérů.
Tato kniha představuje pojednání o umění a vědě kombinování čaje s jídlem, aby vynikla synergie chutí. Pokrývá všechny základy čaje, od výběru přes přípravu, až po podávání. Představuje všechny hlavní odrůdy čaje ze světových destinací, od vysokohorského oolongu, přes pu-erh, až po darjeeling a další věhlasné čajové "značky".
Hlavní důraz je kladen na to, jak se čaj snoubí s různými jídly, jak asijskými, tak západními. Například, i když se to může zdát těžko uvěřitelné, čaj se k sýrům hodí lépe než víno! Tato kniha se zabývá různými kuchyněmi, i konkrétními pokrmy a doporučuje čaje, které umocní zážitek z jídla.
Kniha The Tea Sommelier, ilustrovaná více než 500 fotografiemi, osloví nejen milovníky čaje, ale i všechny gurmány.