Taiwan

TRES - Taiwan Tea Research and Extension Station

Taiwan Tea Research and Extension Station (TRES), dříve známá jako Taiwan Tea Experiment Station (TTES), je tchajwanská vládní organizace, kterou zemědělci respektují. Ta podporuje pěstitele čaje v jejich práci s vývojem moderních technologií zpracování a nabízí mimo jiné možnosti dalšího vzdělávání s cílem zvýšit výnosy a zároveň zlepšit ochranu životního prostředí.

Díky podpoře TRES se tchajwanský čaj prosadil jako vysoce kvalitní produkt po celém světě. Částečně k tomu přispěla i snaha vlády chránit jedinečnou flóru a faunu ostrova a výrazně omezit rozlohu cenných horských oblastí pro čajové plantáže. Místo zaplavování světového trhu levnými masově vyráběnými produkty se pěstitelé čaje zaměřují na produkci vysoce kvalitního čaje v menším množství. To pomáhá udržet nezávislost a živobytí tisíců drobných zemědělců a souvisejících podniků.

Čaje vyvinuté v rámci TRES organizace.

Nejedná se o kompletní list, pouze výčet známých cultivarů, případně kultivarů, které se objevují v naší nabídce.

1. TRES.8 - Black tea. Assamica Varietal from India Jaipuri, kultivar z roku 1973

2. TRES.12 - Jin Xuan - Oolong, cross between Ying Zhi Hong Xin a TRES #8, kultivar z roku 1981

3. TRES.18 - Hong Yu / Ruby 18 - black tea, cross between Taiwanese wild Tea tree and Burmese Assamica (B729), kultivar z roku 1999

4. TRES.21 - Hong Yun / Red Rhyme - black tea, cross between Keemun and Nepalese Assamica, kultivar z roku 2008