Yuyadani Gyokuro - 50g
Gyokuro pocházející z oblasti Yuadani, Ujitawara, Kyoto, z malé rodinné farmy, kde se řemeslo předává po generace. Sklizeň proběhla 28. 5. 2022 z kultivarů Gokoh, Ujimidori v nadmořské výšce 250m.
Čaj má certifikaci HOAS - Hyogo prefectural Organic Agriculture Society, záměrně neuvádím organic pro český trh v názvu.
Výtečné Gyokuro se sladce divokou bylinkovou chutí, se silným umami.
Vakuově baleno, skladováno v lednici.
Příprava ideálně v shiboridashi:
První nálev - 60C, 5g, 70-100 ml, 1m30s.
Druhý nálev - stejná teplota 20s
Další nálevy zvyšujte teplotu vody a prodlužte čas louhování.
Nutno podotknout, že je vhodné s čaji experimentovat a objevovat jejich krásu!