Pro základní funkčnost, zpříjemnění používání webu, analytické účely a v případě udělení souhlasu také pro účely cílení reklamy využíváme soubory cookies. Nastavení vlastních preferencí cookies můžete kdykoli upravit odkazem ve spodní části stránek.
Velkolistý, překrásně kroucený, lesklý čajový list, připomínající ten nejkvalitnější Bao Zhong. Pochází z oblasti Nantou county. Manuální sběr probíhá v nadmořské výšce 700-1200 m.
Nálev oranžovo-hnědé barvy s nádechem rubínové. Výtečné ovocné aroma linoucí se z šálku čaje připomíná vůní třešní v kombinaci s měruňkovým džemem. Čaj má až opojnou ovocnou chuť a je velmi osvěžující. Má plné tělo a snese i dochucení mlékem.
Pro mnoho lidí je taiwan především zemí, odkud pochází výtečné oolongy, Taiwan má však i dlouhou historii v produkci černého čaje, která sahá až do roku 1920. Ještě pod japonskou vládou byla oblast Yuchih township, která leží u jezera Sun Moon Lake v centrálním Taiwanu, vybrána pro perfektní klima a půdu k pěstovaním assamských čajových kěrů. V té době měl taiwanský černý čaj úspěch a dobře se prodával i v New Yorku, v Londýně. Poté po ukončení 2.světové války černý čaj zmizel z ostrova. Znovu se objevil pod označením TRES no.8.
Opravdu nutné ochutnat a to nejen pro milovníky černých čajů, ale také oolongů!
Příprava na 100 ml:
Gong Fu Cha - 6-7g čaje, voda 98C, první přeliv 30-40s, následně prodlužovat časový interval. Vydrží 3-4 nálevy.