Tsou Alishan Mountain Breeze 2015 - 30g - Váha: 14g

Tsou Alishan Mountain Breeze 2015 - 30g - Váha: 14g

hvězda 1 hvězda 2 hvězda 3 hvězda 4 hvězda 5(1)Počet hvězdiček je 5 z 5

Kód produktu: TASU-30-1 Doprava a platba

207 Kč
Upřesněte výběr produktu
Varianta neexistuje

Skladem
ks

Kód produktu: TASU-30-1 Doprava a platba

Tsou Alishan Mountain Breeze 2015 - 30g
 
 
Vysokohorský, silně oxidovaný oolong pocházející z překrásné části centrálního Taiwanu. Tuto zahradu jsem objevil při letošním (2023) půtování po Formose, kdy jsem se snažil najít to nejlepší z této oblasti.
 
Ač jsem prošel mnoho čajových zahrad, až ta z nejzapadlešjí části pohoří Alishanu splnila mé očekávání. Zahrada, o kterou se starají původní obyvatelé Taiwanu z kmene Tsou, kde se pěstuje čaj bez použití pesticidů a kde přistupují ke zpracování čaje svou vlastní cestou a díky tomu vznikají opravdu unikátní čaje, které stojí za objevení.
 
Tento celolistý čaj pochází z kultivaru Chin Xin a jedná se o ruční sběr. Tyto více oxidované čaje se nechávají zrát alespoň 3 roky, aby získaly lepší chuť a charakter, v podstatě se ani čerstvé nepijí. Tedy zažité dogma vozit jen čerstvé čaje zde neplatí, ba naopak, stářím čaj získává svoji kultivovanost a rafinovanost.
 
Na vůni a chuť velice komplikovaný čaj :). Ve vůni se snoubí kombinace květin, možná pivoňka, špetka tropického ovoce ananas/mango, horské byliny. Sám producet říká, že mu připomíná horský vánek, z čehož plyne název čaje (myšleno hory Taiwanu :)).
 
Chuť vychází z předchozích charakteristik, tedy tropického ovoce, květiny, nálev je středně plného těla, lehce nasládlý po třtinovém cukru.
 
Omezené množství, vykoupil jsem v podstatě celou produkci a nebylo toho moc.

 

Oblast: Alishan Mountain Range
Nadmořská výška: 1200-1500m
Kultivar: Chin Xin
Typ listu: celolistý čaj
Typ sběru: ruční sběr, pupen a dva listy
Užití: Gong-fu, případně Cold-brew
Oxidace: 35%
Pečení: Nepečený.
 
.
Příprava Gong-fu na 100ml - Gong fu Cha: 6-7g, 90-100°C, 40-50s pro první nálev.
Druhý a třetí nálev 35-45s, následně prodlužovat interval vždy o 20-30s oproti předchozímu.
Vydrží mnoho nálevů.