Tsou Alishan Dark Rose SPRING 2016 - 30g
Kód produktu: TAHA-16-Spring Doprava a platba
Tsou Alishan Dark Rose Spring 2016 - 30g
Vysokohorský, silně oxidovaný oolong pocházející z překrásné části centrálního Taiwanu. Tuto zahradu jsem objevil při letošním (2023) půtování po Formose, kdy jsem se snažil najít to nejlepší z této oblasti.
Tento celolistý čaj pochází z kultivaru Chin Xin a jedná se o ruční jarní sběr z roku 2016. Tyto více oxidované čaje se nechávají zrát alespoň 3 roky, aby získaly lepší chuť a charakter, v podstatě se ani čerstvé nepijí.
Vůně suchého listu je svěží a lehká, oproti předchozí jarní verzi z roku 2015 je vůně značně jemnější. Nicméně to co se následně projeví v chuti samotného jantarového nálevu je stejné unikátní, jako jarní verze z roku 2015.
Chuť nálevu kombinuje sladké, až mědové kvašené ovoce, možná zralé liči a vůni i chuť omamných divokých růží. Aftertaste je dlouhý, velice intenzivní, až Vás to bude šimrat na patře :).
Jarní sklizeň 2015 zmizela velmi rychle a byla řazena k tomu nejlepšímu, co se tu loni objevilo. Nyní tu mám celou batch z jarní sklizně 2016 a je to opět top listí.
Je mi ctí mít tento čaj v nabídce.
Oblast: Alishan Mountain Range
Nadmořská výška: 1200-1500m
Kultivar: Chin Xin
Typ listu: celolistý čaj
Typ sběru: ruční sběr, pupen a dva listy
Užití: Gong-fu, případně Cold-brew
Oxidace: 50-60%
Pečení: Nepečený
Skli.
.
Preparation of Gong-fu for 150ml - Gong fu Cha: 8g, 95°C, 55-65s for the first infusion.
Second and third infusion 45-55s, then extend the interval by 20-30s each time compared to the previous one.
150ml is the gaiwan/teapot used, in this preparation with the leaves you end up with 120ml of infusion, later on also changing as the teapot fills with the developed leaves.
Second and third infusion 45-55s, then extend the interval by 20-30s each time compared to the previous one.
150ml is the gaiwan/teapot used, in this preparation with the leaves you end up with 120ml of infusion, later on also changing as the teapot fills with the developed leaves.