Tsou Alishan Dark Rose SPRING 2016 - 30g

Tsou Alishan Dark Rose SPRING 2016 - 30g


Kód produktu: TAHA-16-Spring Doprava a platba

370 Kč
Skladem
ks

Kód produktu: TAHA-16-Spring Doprava a platba

Tsou Alishan Dark Rose Spring 2016 - 30g
 
 
Vysokohorský, silně oxidovaný oolong pocházející z překrásné části centrálního Taiwanu. Tuto zahradu jsem objevil při letošním (2023) půtování po Formose, kdy jsem se snažil najít to nejlepší z této oblasti.
 
Tento celolistý čaj pochází z kultivaru Chin Xin a jedná se o ruční jarní sběr z roku 2016. Tyto více oxidované čaje se nechávají zrát alespoň 3 roky, aby získaly lepší chuť a charakter, v podstatě se ani čerstvé nepijí.
 
Vůně suchého listu je svěží a lehká, oproti předchozí jarní verzi z roku 2015 je vůně značně jemnější. Nicméně to co se následně projeví v chuti samotného jantarového nálevu je stejné unikátní, jako jarní verze z roku 2015.
Chuť nálevu kombinuje sladké, až mědové kvašené ovoce, možná zralé liči a vůni i chuť omamných divokých růží. Aftertaste je dlouhý, velice intenzivní, až Vás to bude šimrat na patře :).
 
Jarní sklizeň 2015 zmizela velmi rychle a byla řazena k tomu nejlepšímu, co se tu loni objevilo. Nyní tu mám celou batch z jarní sklizně 2016 a je to opět top listí.
 
Je mi ctí mít tento čaj v nabídce.
 

 

Oblast: Alishan Mountain Range
Nadmořská výška: 1200-1500m
Kultivar: Chin Xin
Typ listu: celolistý čaj
Typ sběru: ruční sběr, pupen a dva listy
Užití: Gong-fu, případně Cold-brew
Oxidace: 50-60%
Pečení: Nepečený
Skli.
 
.
Preparation of Gong-fu for 150ml - Gong fu Cha: 8g, 95°C, 55-65s for the first infusion.
Second and third infusion 45-55s, then extend the interval by 20-30s each time compared to the previous one.
150ml is the gaiwan/teapot used, in this preparation with the leaves you end up with 120ml of infusion, later on also changing as the teapot fills with the developed leaves.