Masaaki Kobashi Yohen Kyusu - 150ml
Masaaki Kobashi Yohen Kyusu - 150ml
Masaaki Kobashi Yohen Kyusu - 150ml
.
Konvička od japonského mistra Masaaki Kobashiho. Mistr, který se věnuji keramice Bizen-Yaki a který precizně pracuje a využívá sílu ohně k dosažení neopakovatelných výsledků.
Je mi ctí mít tyto konvičky v nabídce, jsme jedním z mála míst na světě, kde jsou tyto práce dostupné.
Mistr se zaměřuje pouze na čajovou keramiku, konvičky kyusu, konvičky klasického typu a také hohiny.
Ve své tvorbě využívá známých metod jakými jsou Hidasuki, popelavá glazura Goma, Haikaburi, černo-šedý vzor Sangiri.
Jedná se opravdu o nejvyšší třídu konviček a čajové keramiky z Bizenu, sbírková záležitost. Je to pocta si v tomto nádobí připravit výtečný japonský čaj.
.
Péče a užívání: Konvičky bizen a obecně Bizen keramika je náchylná na teplotní šoky. Je velice pevná a také křehká.
Doporučuje tyto konve využívat při pokojové teplotě, není vhodné čajovat v mrazivých a chladných podmínkách.
Bizen keramika je převážně vhodná pro zelené čaje a to také z důvodu teploty vody. Nedoporučuje se užívat vodu teplejší 85C!
Údržba: nepoužívat čistící prostředky, myčku. Čistit ručně, čistou vodou, bez chem. prostředků. Konvičku je třeba po každém užití nechat vyschnout.
Sítka jsou velice jemná, v případě zanesení pouze vyplachujte vodou, případně opatrně očistěte kartáčkem na zuby.
Profil Mistra:
1976 Narozen v Okayamě, Japonsko.
1998~ - Studoval u Fumio Kuraishiho (současný keramik a umělec, profesor na univerzitě v Kagawě). Vystudoval výrobu konvic a začal vyrábět a studovat kyusu.
2002~ - Studoval u Takatoriho Kanzana (umělec v oboru bizen). Studoval techniky keramiky Bizen.
2009~ - Začal vyrábět konvičky z nádobí Bizen.
Vzdělání
2000 Univerzita Kagawa, Pedagogická fakulta, bakalářský obor výtvarné umění, kurz keramiky, Kagawa, Japonsko.
2002 Kagawa University Graduate School of Education, M.F.A. Ceramics Course, Kagawa, Japonsko