Masaaki Kobashi Ao-Bizen Hidasuki Teapot - 160ml

Masaaki Kobashi Ao-Bizen Hidasuki Teapot - 160ml


Art of Masaaki Kobashi Více

Kód produktu: P00572 Doprava a platba

15 900 Kč
Skladem
ks

Art of Masaaki Kobashi Více

Kód produktu: P00572 Doprava a platba

Masaaki Kobashi Ao-Bizen Hidasuki Teapot - 160ml

.

Konvička od japonského mistra Masaaki Kobashiho. Mistr, který se věnuji keramice Bizen-Yaki a který precizně pracuje a využívá sílu ohně k dosažení neopakovatelných výsledků. Tento konkrétní kus je Ao-Bizen, tzv modrý bizen. Ao-bizen se pálí v redukční atmosféře s omezeným přístupem kyslíku narozdíl ok klasického Bizenu, který se pálí v oxidační atmosféře. Toho se dosahuje různými způsobi, napříklád vhodným umístěním v peci, kde je přístup kyslíku silně omezen.

Tato konkrétní konvička je také s Hidasuki dekorem. Kolem konvičky se před výpalem omotává rýžová sláma, alkalické látky ve slámě reagují se železem v jílu a vytvářejí červené nebo oranžové "hidasuki" vzory. U Ao-bizenu se sláma používá ve spojení s redukčním prostředím, aby se dosáhlo modrých odstínů.

Je mi ctí mít tyto konvičky v nabídce, jsme jedním z mála míst na světě, kde jsou tyto práce dostupné. Mistr se zaměřuje pouze na čajovou keramiku, konvičky kyusu, konvičky klasického typu a také hohiny. Ve své tvorbě využívá známých metod jakými jsou Hidasuki, popelavá glazura Goma, Haikaburi, černo-šedý vzor Sangiri.

Jedná se opravdu o nejvyšší třídu konviček a čajové keramiky z Bizenu, sbírková záležitost. Je to pocta si v tomto nádobí připravit výtečný japonský čaj.

.

Péče a užívání: Konvičky bizen a obecně Bizen keramika je náchylná na teplotní šoky. Je velice pevná a také křehká.

Doporučuje tyto konve využívat při pokojové teplotě, není vhodné čajovat v mrazivých a chladných podmínkách.

Bizen keramika je převážně vhodná pro zelené čaje a to také z důvodu teploty vody. Nedoporučuje se užívat vodu teplejší 85C!

Údržba: nepoužívat čistící prostředky, myčku. Čistit ručně, čistou vodou, bez chem. prostředků. Konvičku je třeba po každém užití nechat vyschnout.

Sítka jsou velice jemná, v případě zanesení pouze vyplachujte vodou, případně opatrně očistěte kartáčkem na zuby.

Profil Mistra:

1976 Narozen v Okayamě, Japonsko.

1998~ - Studoval u Fumio Kuraishiho (současný keramik a umělec, profesor na univerzitě v Kagawě). Vystudoval výrobu konvic a začal vyrábět a studovat kyusu.
2002~ - Studoval u Takatoriho Kanzana (umělec v oboru bizen). Studoval techniky keramiky Bizen.
2009~ - Začal vyrábět konvičky z nádobí Bizen.

Vzdělání
2000 Univerzita Kagawa, Pedagogická fakulta, bakalářský obor výtvarné umění, kurz keramiky, Kagawa, Japonsko.
2002 Kagawa University Graduate School of Education, M.F.A. Ceramics Course, Kagawa, Japonsko