Jungle Flow - Chiang Rai Gushu Sheng 3/2024 - 100g
Jungle Flow - Chiang Rai Gushu Sheng 3/2024 - 100g
Novinka
Nature Farming
Jungle Flow - Chiang Rai Gushu Sheng 3/2024 - 100g
.
Sheng pocházející z oblasti Giang Rai, tedy ze severního Thajska, z dobře známé oblasti, kde rostou staré čajovníky užívané pro produkci puerhu. Stromy jsou často v těžko dostupných lokalitách a jedná se vždy o ruční sběr. Sklizeno bylo v březnu 2024, jedná se o jarní sklizeň.
Nadmořská výška ručního sběru je kolem 950 m, kultivar je Camelia sinensis, varieta Assamica a staří stromů Gushu, staří stromu producent uvádí značně přesahující základ 200 let (Gushu = 200 let a více). Nad přesným věkem nechci polemizovat, důležitá je chuť a charakter čaje, vydatnost při nálevech. Z tohoto lze rozeznat, zda se jedná o Gushu, či keříkové čaje.
Jemný, avšak velmi vydatný, komplexní a vytříbený sheng. Vůně suchého listu je jemná, krásně nasládlá, kořenitá, horské byliny.
Chuť je nasládlá, štavnatá, plná, čistá se špetkou lesních bylin. Při krátkých, až okamžitých přelivech můžete očekávat nespočet výtečných jemných, lahodných nálevů.
Čaj je vhodný ke zrání, postupně se v chuti zakulatí a projeví se více tóny bylinek, nasládlost. Výtečný je však už teď.
Desing koláčku by Pauser. Olomoučák, streetartový umělec a designér. Svým unikátním a osobitým stylem, tomu dodal patřičnou šťávu.
Jsem moc rád za tuhle spolupráci. Známe se již mnoho let, ale trvalo mi se zeptat :). Takže letos jsou koláčky opravdu nepřehlédnutelné!
Příprava na 100ml - Gong fu Cha - 3g, 90°C, 20-30s první nálev, další nálevy okamžitě slévat, prodlužovat časový interval až ve chvíli, kdy čaj ztrácí na síle.