Chiang Rai Gushu Shu Cha 2024 - 100g
Chiang Rai Gushu Shu Cha 2024 - 100g
Chiang Rai Gushu Shu Cha 2024 - 100g
.
Shu z oblasti severního Thajska, Chiang Rai, který byl sklizen v dubnu 2024, následně sušen na slunci a fermentován a lisován do 100g koláčkp.
Nadmořská výška ručního sběru je kolem 950 m, kultivar je Camelia sinensis, varieta Assamica.
Vůně suchého listu je lehce nasládlá, kombinující dřeviny, lehkou zemitost.
Chuť je nasládlá, plná, hladká, s tóny dřevin a špetkou lesních bylin a koření v pozadí. Vydatnost tohoto čaje je výtečná!
Interně ho nazývám pracant, vydrží dosti nálevů a oproti verzi kterou mám v listu z roku 2023 je více zemitější, plnější, ale stále si zachovává charakter Chiang Rai Shu.
Myslím, že poměr cena / výkon je velice zajímavý :).
.
Příprava na 100ml - Gong fu Cha - 4-5g, 95°C, oplach, 20-30s první nálev, následně 15-30s dle preferencí, vydrží mnoho nálevů.