Chiang Rai Gushu Maocha 2023 - 30g - Váha: 30g
Kód produktu: TRMao23-1 Doprava a platba
Chiang Rai Gushu Maocha 2023 - 30g
Maocha pocházející z oblasti Giang Rai, tedy ze severního Thajska, z dobře známé oblasti, kde rostou staré čajovníky užívané pro produkci puerhu. Do této oblasti zvané "zlatý trojúhelník" patří samozřejmě Yunnan, ale také Myanmar, severní Laos, Thajsko a Vietnam. Stromy jsou často v těžko dostupných lokalitách a jedná se vždy o ruční sběr.
Nadmořská výška ručního sběru je kolem 950 m, kultivar Assamica a staří stromů Gushu, staří stromu producent uvádí značně přesahující základ 200 let (Gushu = 200 let a více). Důležitá je chuť a charakter čaje, vydatnost při nálevech. Z tohoto lze rozeznat, zda se jedná o Gushu, či keříkové čaje.
Vůně suchého listu je krásně nasládlá, kořenitá, horské byliny. List je precizně zpracován, viz přiložené fotografie. Chuť je nasládlá, štavnatá, plná, čistá se špetkou lesních bylin. Je lehce cítit mládí maocha, ale při krátkých, až okamžitých přelivech můžete očekávat nespočet výtečných jemných, lahodných nálevů. Vydatnost tohoto čaje je výtečná.
Čaj je vhodný ke zrání i ve formě listu, postupně se v chuti zakulatí a projeví se více tóny sušeného ovoce, nasládlost.
Baleno po 30g z důvodu velikosti listu.
Příprava na 100ml - Gong fu Cha - 3-4g, 90-95°C, 20-30s první nálev, 10-15s druhý nálev, následně okamžité slévání, dokud nepoznáte, že čaj slábne. To této váze jsem se však nedostal. Při psaní popíjím tuším 7/8 nálev.