Beishan Wuyi High Mountain 2024 - 50g
Beishan Wuyi High Mountain 2024 - 50g
Beishan Wuyi High Mountain 2024 - 50g
.
Tento čaj je sbíraný v oblasti Beishan, Nantou county, v nadmořské výšce kolem 1100 m.n.m. Sklizeň je z dubna 2024, avšak tento druh oolongu má velký potenciál pro stárnutí. Čaj je pěstován v režimu Nature Farming, tedy bez užití pesticidů, chemických hnojiv atd.
Jedná se o kultivar původně dovezený z Číny - tzv. Heritage Wuyi, což jsou potomci skalních rostlin ze severního Fujianu. Dalším prvkem, který dělá tento čaj unikátním je fakt, že v poslední době jsou oblíbené hlavně lehké, voňavé ollongy z jiných, líbívějších kultivarů a tím pádem je tento kultivar méně využívaný. Tento čaj patří do kategorie napadených kobylkou Jacobiasca formosana, což zapříčiní tzv. MiXiang - medové aroma.
Vůně suchého listu je kombinací minerální složky s peckovinami. Jedná se o oolong typu Hong Shui, které jsou středně oxidovány a následně pečeny. Čaj potřebuje vícero nálevů, aby odhalil všechny své vrstvy, textury a vůně.
Barva nálevů je až do hnědo-červené, krásně čistá a s plným tělem. Nálev je pak kombinací intenzivních vůní a chutí koření, ovocného kompotu, pražených oříšků a velmi příjemně nasládlý a dlouhotrvající chuťový dozvuk.
Velice příjemný zážitek pro lidi, kteří nehledají pouze lehké, květinové a uhlazené oolongy, které jsou nyní trendem.
.
Příprava na 100ml:
4-5g, 98°C, oplach, následně 60s první nálev, druhý nálev lehce kratší časový interval - 40-50s, třetí i čtvrý nálev 30-40s, další nálevy prodlužovat časový interval dle chuťových preferencí. Vydrží 7 i více nálevů.