Úvod » Polozelený čaj / Oolong » Hong Shui Dung Ti Oolong - 50g
Hong Shui Dung Ti Oolong - 50g
Hlavní oblastí produkující tento čaj je vesnice Lugu, Nantou County. V této kopcovité krajině panuje vlhké podnebí s průměrnou teplotou kolem 25 °C. Díky častým dešťům a nadmořské výšce okolo 800 m.n.m. se jedná o velmi vhodnou oblast pro pěstování čaje. Zajímavostí je, že téměř 70% obyvatel Lugu pracuje v čajovém průmyslu a výnos z čaje je tedy hlavním příjmem pro místní lid. Hong Shui oolong je druh tradičního Dong Ding oolongu s vyšší oxidací, takzvaný „red water“ oolong, který je krátce, silně pražený.
Výroba tradičního Dong Ding oolongu je mnohem složitější proces v porovnání s lehce oxidovanými Dong Ding, které jsou v současné době tak populární. To je také důvod, proč mnoho mladých farmářů na Taiwanu upouští od produkce tradiční metodou a jde jednodušší cestou výroby voňavých, lehce oxidovaných čajů, které mají jednodušší a kratší výrobní proces.
Náš Hong Shui je ručně sbíraný. Používá se pupen s dvěma, případně třemi listy. Je oxidován na 40% a následně silně pražen. Jedná se o čaj s nezapomenutelnou, nasládlou ovocnou chutí, s náznakem starých švestek a praženými podtóny. Má prvotřídní, jemnou ovocnou vůni.
Jedná se o lahůdku pro milovníky nejen oolongů. Čaj je vozen několikrát do roka a je tedy vždy zaručena čerstvá, aktuální sklizeň.