Úvod » ČAJE DLE ZEMĚ PŮVODU » Nepál » Organic Kanchanjangha Golden Tips - 50g
Vynikající vysokohorský nepálský černý čaj. Pochází ze zahrady s nadmořskou výškou 1300-1800 m nad mořem, nacházející se na úpatí hory Kanchanjangha. Zahrada je situovaná ve východní části Nepálu, poblíž západních hranic Darjeelingu a severně od Illamu. Pochází z letní sklizně, second flush, kultivar camillia sinensis.
Jedná se o ruční sběr, pupen + 1 až 2 listy. Čajové listí projde na několik hodin přirozeným vadnutím, poté je na 20-25 minut rolován v několika fázích por nízkým, následně středním a vysokým tlakem, pozornost je věnonována tomu, aby nedošlo k polámání listů. Následuje oxidace po dobu 8-10 hodin, listy se v pravidelných intervalech otáčí, po dosažení vrcholu chutí a vůní následuje finální krok, sušení.
Čaj má obdivuhodný vzled jak v suchém stavu, tak následně po výluhu, viz fotografie. Nálev má zlatavou barvu, plné tělo i výrazné aroma karamelu, hnědého cukru/medu, pečeného ovoce s lehkou zemitostí. Můžete očekávat dlouhotrvající aftertaste.
Čaj je velice vhodný pro Gongfu přípravu, vydrží mnoho nálevů, 4 i více.
Příprava na 100ml - Gong fu Cha - 5-7g, 95°C, 20-30s min. první i druhý nálev, následně prodlužovat interval.